FORBES: Izgradnja tvornice brojlera ide po planu

Vijesti FORBES: Izgradnja tvornice brojlera ide po planu
Nakon promjene lokacije, izgradnja tvornice pilećeg mesa Petrinja Chicken Company ide prema planu. Radovi na projektu koji otvara 3.500 radnih mjesta kreću početkom iduće godine. Stigle su i prve građevinske dozvole

Projekt poduzetnika Andrii Matiukha vrijedan 570 milijuna eura dobro napreduje. Iz Petrinja Chicken Companyja (PCC) kažu kako su u visokoj je fazi projektiranja i u procesu ishođenja potrebne dokumentacije za izdavanje građevinskih dozvola.

“Dobra vijest je kako je već izdana prva građevinska dozvola za rekonstrukciju cesta u sklopu projekta. Radovi na izgradnji projekta će krenuti početkom 2025. godine i od trenutka početka radova treba dvije godine do puštanja u pogon, bolje rečeno do trenutka kada će naši proizvodi krenuti na globalno tržište”, pojašnjavaju iz tvrtke koja planira proizvoditi 150 tisuća tona pilećeg mesa godišnje, što je oko 94 milijuna pilića. Ambiciozna je to investicija koja uključuje i proizvodnju stočne hrane i inkubaciju, valjanje, uzgoj i preradu pilića.

Cijeli taj radni program izvodit će se na 350 hektara rasprostranjenih po 24 lokacije u Sisačko-moslavačkoj županiji. Plan je da se sve krene graditi u isto vrijeme. “To je i jedini način jer se radi o kružnom gospodarstvu i cijeli proces ne može funkcionirati ako jedan dio projekta nije realiziran”, ističu iz tvrtke koja je inicijalno pogone namjeravala graditi u Lekeniku. Ipak, došlo je do promjene plana i glavna lokacija nalazit će se u industrijskoj zoni u Novom Sisku.

Cijeli tekst pročitajte na FORBES HRVATSKA.

Kontakt

RENAISSANCE CAPITAL d.o.o.

Horvatova ulica 80a, 10000 Zagreb (Horvatova Business Centar)